За допомогою електронних акцизних марок буде легше протидіяти контрабанді тютюну, особливо, якщо такі ж норми будуть впроваджувати і країни-сусіди. Таку думку в ексклюзивному коментарі каналу «БТБ» висловив завідувач відділом контролю за тютюном Українського інституту стратегічних досліджень Костянтин Красовський.

Він нагадав, що Міністерство доходів і зборів планує з 2014 року відмовитися від паперової акцизної марки і кожну упаковку сигарет позначати шестизначним кодом, який неможливо підробити. «За цим кодом можна простежити всю історію руху партії від виробника - до свого дилера. Після сканування коду зарубіжні митники дізнаються, на якому етапі продажу партія зійшла з легального обігу, і передадуть інформацію відповідним органам в Україні», - сказав він.

За словами Красовського, схема ефективно протидіє незаконному вивезенню сигарет з країни, вона введена в деяких європейських країнах. «Якщо наші сусіди також введуть цю норму, то визначати постачальників контрабанди стане простіше», - вважає експерт .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146