У Києві біля станції метро «Теремки», яку планують відкрити цього року, повинен з'явитися другий перехоплюючий паркінг, побудований на кошти міста.

Про це повідомив заступник голови КМДА Михайло Костюк під час знайомства з роботою першого перехоплюючого паркінгу біля станції метро «Іподром», який був введений в експлуатацію два місяці тому.

За словами Костюка, протягом цих двох місяців паркінг працював у тестовому режимі.

Вартість паркування на цьому майданчику за 12 годин стоянки автомобіля становить 11 грн. На в'їзді на майданчик розміщене устаткування, за допомогою якого водій після натискання кнопки отримує талон з кодом, залишає машину на паркувальному місці і розраховується з касиром за талоном, коли забирає машину. Загалом на майданчику - 210 паркувальних місць. У період відпусток завантаженість майданчика становить близько 25%.

«Тестуючи цей майданчик, ми побачили, що київський гість зацікавлений у тому, щоб у центр Києва не їхати. Але йому потрібно створити надійну охорону транспортного засобу, вільний доступ до місця паркування і нормальну вартість. Але все зараз починається з вартості. Кинута в центрі машина - це в рази більше проблем, ніж дешево припаркована на в'їзді в місто», - зазначив Костюк, повідомляє «УНІАН».

За його словами, паркувальні майданчики біля станцій метро «Теремки» та «Іподром» повинні забезпечити один з головних в'їздів до столиці можливістю залишати автомобілі людям, які приїхали на роботу на денний період або в інших справах. Такі подвійні паркувальні майданчики планується відкрити на всіх шести в'їздах до Києва.

«Потрібно вийти на варіант ціна-якість, при якому такий майданчик, вартість якого - понад 1 млн грн, з облаштуванням, з автоматикою та іншими пристроями, був би таким, що окупається і забезпечував вимоги громадян», - зазначив Костюк.

Щодо того, коли запрацюють усі ці паркувальні майданчики, заступник голови КМДА зазначив, що це залежатиме від фінансування і його джерел.

«Все залежатиме від того, чи буде це виключно бюджетне фінансування, тому що ми зараз виключно за бюджетні кошти облаштовуємо... Але є думка, що може прийти інвестор», - пояснив Костюк.

На паркувальному майданчику біля станції метро «Іподром» у період з 6.00-7.00 до 16.00-18.00 паркують автомобілі переважно гості столиці, а після цього часу - мешканці будинків, розташованих поруч.

Нагадаємо, будівництво станції метро «Теремки» Куренівсько-Червоноармійської лінії знаходиться на фінішній прямій.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182