Венеціанська комісія сподівається, що Україна в найближчі тижні затвердить зміни до виборчого законодавства.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу заявив член Європейської комісії «За демократію через право» («Венеціанська комісія») Пітер Пакзолай.

«Венеціанська комісія усвідомлює, що часу небагато. Тому важливо затвердити зміни до виборчого законодавства найближчим часом, можливо, в найближчі тижні», - сказав він.

Так само член Комісії подякував Міністерству юстиції України за оперативне надання всіх необхідних матеріалів англійською мовою і висловив надію, що діалог між сторонами буде продовжуватися.

«Ми бачимо думки експертів, що нинішня система дійсно заплутана, і її потрібно спростити. Це непросте питання», - вважає Пакзолай.

У свою чергу представник ОБСЄ Армен Мазманян зазначив, що діюча в Україні норма, яка забороняє балотуватися в народні депутати людині з судимістю, є дискримінаційною, тому європейські експерти радять українській владі вилучити цю норму із законодавства.

Нагадаємо, Міністерство юстиції направило Європейській комісії «За демократію через право» («Венеціанська комісія») пропозиції щодо зміни виборчого законодавства на початку липня.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198