З 1 січня 2014 року Державне агентство Автомобільних доріг України передасть 117 тисяч км доріг загального користування у відомство обласних адміністрацій. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу повідомив голова агентства Євген Прусенко.

«Стан доріг критичний, найгірший за всі роки незалежності України. Причин багато, але такий стан не влаштовує нікого: ні громадян, ні владу», - акцентував він.

Чиновник нагадав, що, згідно з розпорядженням Президента України Віктора Януковича, 2014 стане роком ремонту регіональних доріг. «Чекаючи реалізації цього завдання, проводяться реформи. Їх основний принцип - передача 117 тис. км доріг загального користування до сфери управління облдержадміністрацій з 1 січня 2014 року», - сказав він.

За словами глави Укравтодору, це дасть можливість приймати рішення щодо оптимального розподілу ресурсів на ремонт і утримання доріг у регіонах.

Варто зазначити, що Держагентство автодоріг планує наступного року відремонтувати 7700 км доріг загального користування місцевого значення. З них - 3600 км загального користування місцевого значення і 4100 км - вулиць і доріг комунальної власності.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович вважає неприпустимим стан справ, що склався у сфері дорожнього будівництва, зокрема, щодо якості автомобільних доріг загального користування та вулиць і доріг комунальної власності.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165