За I півріччя 2013 р. реальна зарплата в Україні зросла на 9,6%, порівняно з відповідним періодом минулого року, а найвищі показники зростання - у Криму - 12,8%, у Волинській області - 12%, Рівненській - 11,7% , Київській, Миколаївській -11,5%, а також у Харківській та Чернівецькій областях - 11,4%.

Про це в ефірі каналу «БТБ» повідомив директор департаменту заробітної плати та умов праці Мінсоцполітики Олександр Товстенко.

Він нагадав, що реальна зарплата показує, скільки товарів та послуг можна придбати на номінальну зарплату, і додав: «А це означає, що цього року працівник може придбати товарів і послуг на 9,6% більше, ніж торік».

На його переконання, на збільшення показника реальних зарплат вплинули і зростання номінальних зарплат, і зниження рівня цін, і поступове виведення зарплат з тіні.

Товстенко також зазначив, що середньомісячна зарплата штатного працівника в Україні у I півріччі склала - 3181 грн, що на 9,1% більше, ніж за такий же період минулого року. Високими є середні зарплати в таких галузях, як авіаційний транспорт - 11,1 тис. грн, фінансово-страхова, банківська діяльність - 6,2 тис. грн, вуглевидобувна галузь - 5,5 тис. грн, фармацевтична галузь - 5 тис. грн та ін.

Ці сфери також лідирують за динамікою зростання реальної зарплати.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

119