Міністерство промислової політики України розпочало розробку рекомендацій щодо посилення охорони праці на підприємствах промислового комплексу.

Робота ведеться в рамках виконання відповідного доручення Президента України. Мінпромполітики привернуло до розробки рекомендацій профільний інститут УкрДІАП, який є головною науковою установою азотної промисловості, повідомляє «Мінпром».

«Питання забезпечення безпечних умов праці для кожного працівника має стати головним пріоритетом роботи на підприємствах незалежно від форми власності. Ми не можемо допустити подібних «Стиролу» трагедій на виробництві, унаслідок яких гинуть і травмуються люди. Заходи щодо невідкладного посилення охорони праці на підприємствах будуть зафіксовані у відповідному наказі Мінпромполітики», - сказав міністр промислової політики України Михайло Короленко.

Над виявленням причин аварії на заводі «Стирол» працює урядова комісія на чолі з віце-прем'єром Юрієм Бойком, до складу якої увійшли керівники Мінпромполітики, Мінекології, Мінфіну та інших центральних органів виконавчої влади. Висновок про дотримання правил охорони праці на підприємстві зможе дати протягом 10 днів Комісія зі спеціального розслідування нещасного випадку Держгірпромнагляду, яка працює на підприємстві з дня трагедії - 6 серпня.

У п'ятницю, 9 серпня, за дорученням прем'єр-міністра Миколи Азарова міністр промислової політики Короленко відвідав завод «Стирол» і зустрівся з сім'ями загиблих працівників підприємства. Разом з губернатором Донецької області Андрієм Шишацьким, мером м. Горлівки Євгеном Клепом і генеральним директором холдингу OSTCHEM Олександром Халіним М. Короленко ознайомився з ситуацією на місці аварії і взяв участь у засіданні комісії з надання допомоги сім'ям постраждалих.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218