У лікарнях Донецька зараз знаходиться 30 постраждалих унаслідок викиду аміаку на концерні «Стирол»: вісім - у реанімаційному відділенні Донецького обласного клінічного територіального медичного об'єднання, 22 - в обласній лікарні профзахворювань. Як повідомляє управління інформаційної політики та з питань преси Донецької облдержадміністрації, про це заявив голова ОДА Андрій Шишацький сьогодні під час прес-конференції.

Голова облдержадміністрації зазначив, що в цілому минулого тижня на підприємствах Донеччини загинули 13 і отримали травми 42 людини.

«Я співчуваю рідним і близьким загиблих. Також хочу закликати керівників підприємств і організацій берегти людей, напружитися і зробити все для того, щоб у мирний час не допускати таких ось втрат. Нам кров'ю трудові перемоги не потрібні», - зазначив губернатор.

Шишацький повідомив, що в реанімаційне відділення Донецького обласного клінічного територіального медичного об'єднання також переведені дві людини, які постраждали на Єнакіївському металургійному заводі.

Крім того, в реанімації обласної травматологічної лікарні перебувають двоє постраждалих унаслідок обвалення будівельних металоконструкцій на будівельному об'єкті, що входить в комплекс «Центр слов'янської культури» в Ленінському районі обласного центру.

Губернатор також зазначив, що Президент України Віктор Янукович взяв під жорсткий контроль ситуацію на ВАТ «Концерн «Стирол». «Всі виплати сім'ям загиблих і постраждалим нараховані і будуть виплачені в повному обсязі. Я зустрічався з сім'ями загиблих минулого тижня. Вони озвучили питання соціально-побутового характеру. Всі вони будуть вирішені. Регіональна влада контролює, щоб постраждалим була надана вся необхідна медична та матеріальна допомога», - сказав Шишацький.

Нагадаємо, 6 серпня під час капітального ремонту заводу №1 ПАТ «Концерн Стирол» стався викид газу аміаку, за попередніми даними - через розрив аміакопроводу. Загинули шестеро людей.

За медичною допомогою в лікувально-профілактичні установи міста звернулися понад 20 осіб. У ЗМІ з'явилася інформація про забруднення повітря в місті, СЕС це спростувала.

4 людини госпіталізовано через отруєння чадним газом на Єнакіївському металургійному заводі (Донецька область), що входить до групи «Метінвест».

8 серпня в Ленінському районі Донецька під час виконання робіт зі зведення храму сталося обвалення будівельних споруд, унаслідок чого загинув 58-річний робітник.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127