У промислово навантажених містах Донецької області з'являться датчики, з яких дані про реальний стан екології транслюватимуться на монітори. Як повідомляє управління інформаційної політики та з питань преси Донецької облдержадміністрації, датчики будуть встановлені у найбільш людних місцях.

Голова облдержадміністрації Андрій Шишацький вже дав відповідне доручення обласному департаменту екології та природних ресурсів.

Зокрема, за словами глави регіону, датчики з моніторами повинні з'явитися в Горлівці, Донецьку, Маріуполі, а також у населених пунктах, де працюють теплові електростанції.

«Люди повинні володіти інформацією про те, знаходяться вони в безпеці, чи ні» - сказав Шишацький. Як констатував він, на жаль, промислові компанії часто не зацікавлені в оприлюдненні реальних даних про те, наскільки вони забруднюють навколишнє середовище, зокрема, атмосферу. Саме тому, на думку губернатора, купівля та обслуговування датчиків має здійснюватися за рахунок бюджетних коштів, а не підприємств. Зараз ведуться переговори з компанією «Сіменс» про придбання таких приладів.

Нагадаємо, 6 серпня під час капітального ремонту заводу №1 ПАТ «Концерн Стирол» стався викид газу аміаку, за попередніми даними - через розрив аміакопроводу. Унаслідок події загинули шестеро людей.

За медичною допомогою в лікувально-профілактичні установи міста звернулися понад 20 осіб. У ЗМІ з'явилася інформація про забруднення повітря в місті, СЕС це спростувала .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161