Природний газ не є причиною вибуху в квартирі на вулиці Шевченка в Луганську. Таку думку висловив голова правління ПАТ «Луганськгаз» Сергій Кузьменко, повідомляє прес-служба товариства.

За його словами, про це свідчить характер пошкоджень в епіцентрі події.

«Для вибуху від природного газу необхідно, щоб всі вікна і двері в приміщенні були щільно закриті, не було ніякого витоку і протягу. Враховуючи, що на дворі літо, провітрюються всі квартири, складно уявити, що протягом тривалого часу кімната була ізольована від свіжого повітря, - сказав Кузьменко. - Крім того, на місці події не було горіння, це також вказує на те, що побутовий газ у даному випадку ні при чому».

Також голова правління ПАТ «Луганськгаз» звернув увагу на знайдений у під'їзді постраждалого будинку пропановий балон. Такі балони використовуються при ремонті приміщень, зокрема для монтажу натяжних стель.

Зараз на місці події працює спеціальна комісія. «Свої висновки про причини вибуху ми будемо робити, коли нам дадуть дозвіл увійти в зруйнований будинок, тоді «Луганськгаз» відразу приступить до експертиз», - зазначив Кузьменко.

Наразі проводяться підготовчі роботи з пуску газу в непостраждалих під'їздах.

Нагадаємо, 11 серпня у Луганську в багатоповерховому житловому будинку на вулиці Шевченка, 4 на 6 поверсі стався вибух. У результаті зруйнувалося перекриття між квартирами на 6 і 7 поверхах. Жителів під'їзду евакуювали.

Станом на 11:00 12 серпня, 2 особи загинули, за медичною допомогою звернулися 26 мешканців будинку. Зруйновано 9 квартир.

Перший заступник Луганського міського голови Маноліс Пілавов заявив, що всі постраждалі внаслідок вибуху будуть забезпечені тимчасовим житлом.

Прокуратурою області розпочато процесуальні дії досудового розслідування.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196