У Львові п'яний водій легковика збив двох дітей на тротуарі. Від отриманих травм п'ятирічний хлопчик помер у лікарні, повідомляє прес-служба обласного управління ДАІ.

ДТП сталася вчора, 11 серпня, близько 19.55 на вулиці Довженка. Про це повідомили чергового ДАІ працівники медичного закладу.

Згідно з даними медобстеження, 32-річний водій «дев'ятки» перебував у стані алкогольного сп'яніння. Чоловік не вибрав безпечну швидкість руху, виїхав на тротуар, де вчинив наїзд на шестирічну дівчинку і її п'ятирічного брата, які були на велосипедах. Після цього автомобіль врізався в дерево.

Медики діагностували у дівчинки численні забої, а у її брата - важку політравму. Пізно ввечері хлопчик помер у реанімаційному відділенні лікарні. Дівчинка зараз перебуває разом з сім'єю. Її стан задовільний.

Чоловіка затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України, він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання Львівського міського управління. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу - утримання під вартою.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження), що карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Призначено низку експертиз. Слідчі дії тривають.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

691