Голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк ініціює масові перевірки газового господарства регіону, повідомляється на сайті Луганської обласної державної адміністрації.

За його дорученням фахівці перевірять всі будівлі, де використовується побутовий газ. Також серйозні перевірки очікують підприємства, які займаються монтажем опалювальних систем.

При цьому в облдержадміністрації зазначають, що причиною вибуху в житловому будинку Луганська у неділю, внаслідок якого 2 людини загинули, 18 постраждали, а 60 тимчасово залишилися без житла, могла стати неправильна установка або експлуатація газового обладнання.

«Фахівці, які працюють зараз на місці, кажуть, що причиною вибуху є порушення норм використання побутового газу. Швидше за все, були якісь роботи з його використанням або неправильно експлуатувалася газова піч, або ж був несанкціоновано встановлений газовий котел. Зараз ми вивчаємо ситуацію і проводимо експертну оцінку», - зазначив Пристюк.

Він також зазначив, що «причиною багатьох надзвичайних подій на Луганщині є недотримання правил безпеки саме вдома, у побуті». «У рідних стінах у нас виникає почуття захищеності від небезпек, часом уявне. Зокрема, ніколи не варто забувати, що немає такого виду енергії, який не був би джерелом небезпеки. Це стосується і побутового газу», - підкреслив глава облдержадміністрації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182