Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон поділяє занепокоєння актора Стівена Фрая щодо порушення прав гомосексуалістів у Росії, проте не вважає правильною його ідею бойкотувати Олімпійські ігри.

Фрай заявив про дискримінацію ЛГБТ-спільноти в Росії і в середу звернувся з відкритим листом до британського прем'єра Девіда Кемерона і Міжнародного олімпійського комітету, закликавши бойкотувати Олімпіаду в Сочі. Фрай порівняв обмеження прав секс-меншин у Росії з переслідуванням євреїв у Німеччині під час берлінської Олімпіади-1936, повідомляє РІА «Новости».

«Спасибі за Ваше зауваження, @ stephenfry, я поділяю Вашу глибоку заклопотаність у зв'язку з порушенням прав гомосексуалістів у Росії. Однак, я вважаю, що краще боротися із забобонами, беручи участь у зимовій Олімпіаді, ніж бойкотувати її», - заявив прем'єр у своєму мікроблозі в Twitter.

Бойкотувати Олімпіаду пропонували деякі сенатори. Представники колишнього уряду Грузії у 2010 році (у період, коли правлячою силою в країні був «Єдиний національний рух»), виходячи зі складних російсько-грузинських відносин, не виключали бойкоту грузинською стороною цієї Олімпіади. Наприкінці минулого року прем'єр-міністр нового уряду, лідер правлячої коаліції «Грузинська мрія» Бідзіна Іванішвілі заявив, що якщо Грузія хоче налагодження відносин з Росією, то грузинські спортсмени обов'язково повинні поїхати на Олімпіаду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256