Новий посол США в Україні Джеффрі Пайетт зазначає, що питання євроінтеграції України буде для нього найважливішим завданням на цій посаді.

Про це посол повідомив в інтерв'ю Радіо «Свобода», відповідаючи на запитання, яке найважливіше питання в Україні, залишене попереднім послом Джоном Теффтом, потребує вирішення?

«Посол Теффт - видатний американський дипломат. Отже, невирішених речей, які він залишив, небагато. Сьогодні ми маємо тісні відносини. Головні пріоритети посла Теффта такі ж, як і мої. Це - продовження роботи щодо прагнення України стати ближче до Європи, інституційно стати частиною Європи. Йдеться, зокрема, про успішне підписання Угоди про асоціацію. Ми дуже сподіваємося, що вона буде підписана на листопадовому саміті у Вільнюсі. Це питання номер один, яке відбудеться під час моєї каденції. Це питання, до якого мав відношення посол Теффт. Він і я перебували тиждень у Вашингтоні перед тим, як я прибув до Києва. Він розповів мені чітке своє бачення, на чому ми повинні фокусуватися», - сказав Пайетт, повідомляє «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, міністр закордонних справ України Леонід Кожара прогнозує, що українська сторона у вересні вирішить проблемні питання, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255