У Держдепартаменті США заявили, що 18 з 19 дипломатичних місій в країнах Африки та Близького Сходу, закриті через терористичну загрозу на початку серпня, відновлять роботу у неділю, 11 серпня. Як повідомляє Agence France-Presse, американське посольство в Ємені при цьому залишиться закритим.

Офіційний представник Держдепу Джен Псакі підкреслила, що в Ємені зберігається загроза атаки з боку «Аль-Каїди на Аравійському півострові». Можлива дата відновлення роботи посольства буде оголошена пізніше, заявила Псакі, зазначивши, що влада США продовжує аналізувати ступінь загрози дипмісії, повідомляє «Lenta.ru».

Крім посольства в Ємені також залишиться закритим консульство США в пакистанському Лахорі. Його робота була перервана 9 серпня.

Про закриття 19 дипмісій США в країнах Африки та Близького Сходу стало відомо 1 серпня. Спочатку повідомлялося, що посольства і консульства не працюватимуть лише один день, 4 серпня, проте пізніше цей термін був продовжений на тиждень.

Як стало відомо згодом, причиною закриття дипмісій стала загроза теракту з боку «Аль-Каїди», про яку американським спецслужбам стало відомо з перехоплених розмов лідера організації Аймана аль-Завахірі. Як повідомлялося, атака могла стати найзначнішим терактом «Аль-Каїди» з часів 11 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1211