У п'ятницю ввечері в Белфасті сталися сутички між протестантами і католиками, унаслідок яких постраждали 26 поліцейських, які намагалися запобігти насильству.

Заворушення почалися під час параду католиків, які виступають за об'єднання Ірландії. Члени протестантської громади, прихильники збереження Північної Ірландії у складі Сполученого Королівства, спробували зупинити їм шлях на головну вулицю міста. Крім того, лоялісти атакували і поліцейських, закидавши їх цеглою і пляшками, повідомляє «Lenta.ru».

Для розгону натовпу поліція застосувала гумові кулі та водомети і задіяла собак. З 26 постраждалих поліцейських п'ятеро госпіталізовані. За даними правоохоронних органів, унаслідок дій постраждали лише двоє громадян. Крім того, під час заворушень було підпалено декілька машин і розбиті вітрини магазинів.

Конфлікту католиків і протестантів Північної Ірландії вже кілька сотень років. Після прийняття Белфастської угоди 1998 року, яка регулювала відносини між Північною Ірландією і Англією, відкриті сутички католиків і протестантів стали відбуватися не так часто.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203