В Україні завершено фінансування першого траншу державної соціальної допомоги за серпень. Про це повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Мущинін.

За його словами, на ці цілі було спрямовано 3 млрд 34,244 млн грн.

«Як того і вимагає Порядок фінансування державної соціальної допомоги, до 10 числа кожного місяця відбувається перерахування коштів на регіони. У серпні перший транш склав 3034,24 млн грн, що на 119,98 млн більше, ніж у відповідний період минулого місяця», - сказав він.

Мущинін зазначив, що найближчим часом кошти будуть перераховані в райони, після чого вони надійдуть у відділення банків та поштові відділення. «Механізм фінансування та виплати допомоги за народження дитини і з догляду за дитиною, допомоги малозабезпеченим і дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства розписаний ледь не по днях, тому затримок бути не може. Міністр соціальної політики Наталія Королевська особисто контролює, щоб не виникало відхилень від графіків», - сказав він.

Фахівець нагадав, що фінансування другого траншу відбудеться до 25 серпня, як того і вимагає затверджений урядом Порядок. За його словами, у цей транш будуть включені заявки, що надійшли пізніше, але які повинні бути задоволені в цьому місяці.

Нагадаємо, що з початку року на виплату державної соціальної допомоги направлено 25 млрд 331,1 млн грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

732