Україна веде переговори з Індією та Китаєм щодо використання полігону «НИТКА», однак на рівень конкретних домовленостей це питання поки не вийшло. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник міністра оборони України Володимир Можаровський.

Він зазначив, що є певні труднощі щодо подальшого використання цього полігону російською стороною, яка планує завершити будівництво подібного комплексу у себе вже наступного року, повідомляє «УНІАН».

«Така готовність Росії внесе певні зміни в угоду щодо використання цього полігону, хоча офіційної відмови від його використання немає. І ми продовжуємо обговорювати його використання на взаємовигідних умовах. Але є ще й інші країни, які проявляють інтерес до використання полігону, - це Індія і Китай», - сказав він.

На уточнююче запитання, чи є вже якісь домовленості з Індією і Китаєм щодо використання полігону «НИТКА», заступник міністра відповів: «У рамках військово-технічного співробітництва ці питання порушувалися», але «на рівень конкретних домовленостей це питання поки не вийшло» .

Нагадаємо, 20 серпня 2012 року під час п'ятого засідання Підкомітету з питань безпеки Російсько-Української міждержавної комісії міністр оборони України Дмитро Саламатін та міністр оборони Росії Анатолій Сердюков підписали протокол, який регламентує зміни у використанні полігону злітно-посадкових систем «НИТКА».

Заступник міністра оборони України Олександр Олійник заявив, що Україна готова надати в оренду наземний випробувальний комплекс корабельної авіації «НИТКА» збройним силам інших країн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294