Підпільний цех з виробництва фальсифікованих алкогольних виробів виявили в столиці співробітники Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю ГУМВС України в Києві, повідомили ForUm'у у ВЗГ столичного ГУМВС.

Організував незаконне виробництво 40-річний киянин. Не будучи суб'єктом господарювання, чоловік розливав горілку відомої марки прямо в гаражі одного з кооперативів. До виробництва залучив кількох найманих робітників.


Сумнівний алкоголь збували на місцевих ринках та з місця його виготовлення.
 

Правоохоронними органами з незаконного обігу було вилучено понад 100 літрів спирту та майже 1000 пляшок готової продукції - всього на суму понад 25 000 грн.

Щодо «підприємця» та його спільників розпочато кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених мінімум двома статтями Кримінального кодексу України.

Як розповів начальник спеціального відділу Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю Олександр Томашевський, у рамках супроводу матеріалів кримінального провадження співробітниками УДСБЕЗ виявлена ​​і припинена незаконна діяльність підпільного цеху з виробництва алкогольної продукції. З незаконного обігу, крім спирту і готових до продажу пляшок, вилучено обладнання і марки акцизного податку на алкогольні напої в загальній кількості понад 15 тисяч штук.

Зараз призначені експертні та лабораторні дослідження вилученого на предмет його загрози для життя і здоров'я людей.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140