Працівники міліції Харківського району під час проведення оперативних заходів виявили на городі у 81-річної пенсіонерки незаконний посів заборонених нарковмісних культур, повідомляє прес-служба МВС.

Працівники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, реалізовуючи оперативну інформацію, прийшли до жительки селища Покотилівка. У дворі жінки вони виявили 1025 кущів рослин, схожих на коноплю. Власниця садиби намагалася переконати правоохоронців у тому, що поняття не мала, яка трава росте у неї на подвір'ї, приймаючи її за звичайний бур'ян.


Як з'ясувалося, «дурман-траву» посіяв її покійний чоловік. Таким чином він намагався приглушити неприємний запах, який постійно надходить у будинок зі звалища.
 

Як все було насправді, правоохоронці з'ясують найближчим часом, адже бабуся жила в будинку не одна, а зі своїми родичами. Вилучені рослини направлені на експертизу експертів-криміналістів.

За даним фактом слідчі органи Харківського РВ відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель), що передбачає обмеження волі на строк до 3 років.

Стареньку поки чекає адміністративна відповідальність за ст. 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель). Для прийняття належного процесуального рішення всі обставини цієї справи належить з'ясувати слідству.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211