Група вчених, які вивчають смертельний РВК-коронавірус, що одержав поширення на Близькому Сході, дійшла висновку, що його переносниками могли бути верблюди.

За даними дослідників, є підстави вважати, що вірус, знайдений в крові верблюдів в Омані, і є РВК-коронавірус. Отже, верблюди могли бути джерелом поширення цього захворювання серед людей, повідомляє «ВВС».

Нагадаємо, перші випадки захворювання були відмічені торік, до справжнього моменту жертвами РВК-коронавірусу стали 50 осіб з майже 100 заражених.

Раніше глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Чен, виступаючи на закритті 66-ї сесії Асамблеї ВООЗ у Женеві, назвала новий коронавірус головною глобальною загрозою людству.

З метою попередження занесення інфекції коронавірусу на територію України Державною санітарно-епідеміологічною службою України направлено пропозиції начальнику Головного управління Держсанепідслужби в АР Крим, начальникам Головних управлінь Держсанепідслужби областей, міст Києва та Севастополя, на водному, залізничному та повітряному транспорті щодо посилення профілактичних заходів у регіонах України з даного питання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147