Державна санітарна епідеміологічна служба закликає жителів Львівської області остерігатися ентеровірусної інфекції, випадки якої почастішали. Про це повідомляє Львівська облдержадміністрація.

За даними щоденного моніторингу інфекційної захворюваності у Львівській області, з початку липня спостерігається зростання захворюваності ентеровірусною інфекцією, у т.ч. на серозні менінгіти у Львівській області.

Станом на 5 серпня зареєстровано 59 випадків серозних менінгітів, з них у дітей до 17 років - 31 випадок. Зареєстровано 11 осіб з діагнозом «ентеровірусна інфекція», з них 6 дітей.
 
Випадки реєструються на різних територіях. Для підтвердження ентеровірусної інфекції від хворих доставлений матеріал у вірусологічну лабораторію. Наразі матеріал знаходиться в роботі.

Як зазначають в ОДА, за даними Держсанепідслужби України, в прикордонних з Україною областях Російської Федерації спостерігається підйом захворюваності ентеровірусною інфекцією, у тому числі на серозні менінгіти.

Джерелом інфекції можуть бути як хворі люди, так і вірусоносії.

Як повідомлялося, у Львівській області станом на 31 липня на стаціонарному лікуванні з клінічно встановленим діагнозом серозний менінгіт знаходиться 21 особа (з них 12 дітей до 17 років).

Раніше МОЗ спростувало інформацію про спалах серозного менінгіту на Львівщині.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

752