У Криму за нелегальні фотопослуги з тваринами пропонують ввести кримінальну відповідальність. Про це повідомляє управління інформаційної політики Ради міністрів АРК з посиланням на інформацію Республіканського комітету АРК з охорони навколишнього природного середовища.

Зокрема, комітет доручив містам та районам до 15 серпня внести до правил благоустрою зміни, пов'язані із забороною використання тварин і птахів при наданні будь-яких видів послуг.

Як зазначають у комітеті, це «дозволить залучати фотографів-шкуродерів до кримінальної відповідальності».

Як повідомив заступник голови Рескомприроди Олександр Гордецький, нелегальні послуги з фотографування з тваринами і птахами часто надають одні й ті ж особи. У разі повторних порушень є підстави для початку кримінального провадження за самоуправство. Ця стаття передбачає покарання у вигляді штрафу до 850 грн, виправних робіт до 2 років або арешту до 3 місяців. «Фотопослуги, як правило, надають одні й ті ж особи: сьогодні пропонують сфотографуватися з голубом, завтра - з шиншилою. Якщо порушення одного і того ж характеру здійснюється декілька разів, і суд когось приваблює до відповідальності, то дана людина потрапляє під статтю кримінального кодексу, яка називається самоуправство», - зазначив Гордецький.

Нагадаємо, на початку серпня в Судаку затримали фотографів, у яких вилучили голубів, шиншил і червонокнижних птахів.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152