Учасники американської групи Bloodhound Gang не зможуть в'їхати до Росії в найближчі п'ять років. Про це повідомив начальник управління Федеральної міграційної служби по Московській області Олег Молодіївський на прес-конференції.

«Я знаю про те, що наші колеги з прикордонної служби закрили в'їзд їм на територію Російської Федерації. Ніякої концертної діяльності на території Російської Федерації в найближчі п'ять років вони не зможуть здійснити», - сказав він.

За його словами, як громадянин Росії він був украй обурений поведінкою громадян США і тими діями, які були скоєні ними з прапором РФ. «Мені як громадянину Росії це вкрай неприємно», - сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що його думку розділили багато інших громадян Росії, включаючи шанувальників цієї групи в Анапі, де проходив фестиваль «Кубана», на якому Bloodhound Gang мали виступити як хедлайнери одного з днів.

«В аеропорту «Шереметьєво», куди вони (учасники групи) прибутли, зібралося багато людей, щоб висловити своє обурення цим фактом», - уточнив Молодіївський.

Він нагадав, що УФМС по Московській області тоді було прийнято рішення про скорочення терміну перебування цих іноземних громадян у РФ, того ж дня їм було рекомендовано покинути територію країни, що вони і зробили.

Нагадаємо, бас-гітарист групи Bloodhound Gang Джаред Хасселхофф під час виступу в Києві 30 липня нібито помочився на прапор України. Пізніше, 31 липня, цей же музикант на концерті в Одесі поглумився над російським прапором.

Печерське райуправління міліції м. Києва відкрило кримінальне провадження за фактом наруги над державним прапором України членами американської панк-групи.

У Міністерстві закордонних справ України назвали дії американської групи неприйнятними. «Подібним діям, пов'язаним з наругою над державними символами, немає виправдання ніякими так званими «епатажами», - підкреслили в МЗС.

У посольстві США в Україні вважають зухвалою й образливою наругу над національними символами музикантами групи Bloodhound Gang.

6 серпня СБУ заборонила музиканту групи в'їзд до України на 5 років.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

798