Держдепартамент США наказав евакуювати частину персоналу з генконсульства в пакистанському місті Лахор у зв'язку з високим рівнем терористичної загрози.

У заяві держдепу говориться, що евакуації підлягає «некритично важливий персонал».

У ній також наголошується, що евакуація пов'язана з конкретними погрозами, що стосуються консульства в Лахорі. Про які саме погрози йдеться, держдеп не уточнив.

Уряд Пакистану встановив підвищений режим безпеки, особливо у великих містах, також регулярно відбуваються демонстрації проти США, що супроводжуються насильством, нагадали в Держдепі, пише РІА «Новости».

Нагадаємо, 9 липня Саудівська Аравія оголосили про арешт двох терористів, через які закрили посольства різних країн на Близькому Сході і в Північній Африці.

З 4 серпня в Саудівській Аравії була припинена робота американських посольств.

Дипмісії США і деяких європейських країн у близькосхідному регіоні були тимчасово закриті через загрозу їхній безпеці. Це сталося після того, як американська розвідка перехопила переговори «Аль-Каїди», в яких мова йшла про змову проти якогось іноземного посольства.

Віце-голова комітету сенату США зі збройних сил, республіканець Сексбі Чемблісс охарактеризував нинішню загрозу терактів як «найсерйознішу» за останні роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

563