Українським спортсменам, які завоювали медалі на ІХ Всесвітніх іграх у м. Калі (Колумбія), присвоєні звання заслужених майстрів спорту. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

«Ми вирішили присвоїти звання заслужених майстрів спорту Аліні Максименко, Ганні Різатдіновій та Івану Настенку. Звання заслуженого тренера надається Віктору Малютенку», - сказав він.

Також міністр нагадав, що українські спортсмени завоювали 9 золотих, 10 срібних і 9 бронзових медалей, посівши шосте загальнокомандне місце.

«Наші очікування виправдалися. Незважаючи на складну економічну ситуацію... у спорті ми її не відчуваємо. Спорт - це те, чим наша країна може по праву пишатися», - зазначив Сафіуллін.

Крім того, міністр підкреслив, що уряд збільшив розміри преміальних виплат для українських спортсменів, які перемогли на подібних змаганнях.

Як раніше повідомляв ForUm, українська збірна на IX Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту посіла в загальнокомандному заліку 7-е місце, а за загальною кількістю нагород - 6-е.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1155