США не збираються бойкотувати Олімпіаду в Сочі, заявив журналістам у четвер прес-секретар Білого дому Джей Карні.

«Подібних розмов ми не ведемо... я не чекаю нічого подібного, це не в інтересах будь-кого», - сказав Карні, відповідаючи на запитання журналіста, чи не роздумують США про бойкот Олімпійських ігор у зв'язку з прийнятим у Росії законом про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх.

Президент США Барак Обама вважає, що в інтересах Росії забезпечити успішне проведення Олімпіади в Сочі, заявив також Карні, повідомляє РІА «Новости».


«Президент сказав ясно, що в інтересах Росії забезпечити, щоб Олімпіада була успішною ...Ми очікуємо, що господарі будь-яких олімпійських ігор будуть прагнути забезпечити, щоб Олімпіада була успішною, і це включає забезпечення того, щоб до делегацій і атлетів ставилися належним чином і з повагою», - додав Карні.

Він додав, що Обама виступає проти прийнятого в Росії закону про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх. «Наша позиція - ми проти подібних законів у будь-якій країні, включаючи Росію», - сказав представник Білого дому.

У держдепартаменті США раніше також заявляли, що не підтримують заклики деяких американських політиків бойкотувати Олімпіаду в Сочі. Проти цього висловилися, крім того, Національний олімпійський комітет США і спікер палати представників конгресу.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143