Для сільськогосподарського виробництва дуже важливою є наявність сервісу з обслуговування сільгосптехніки. Про це заявив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«На даний момент велика частина нової сільгосптехніки закуповується за кордоном. Причина цього явища пов'язана з тим, що в самій Україні дуже мало виробляють сільгосптехніку, і окремі види взагалі не виробляють. Для того щоб цю тенденцію поміняти, уряд запланував через п'ять років збільшити випуск української сільгосптехніки до 10 тис. комбайнів і 20 тис. потужних тракторів», - сказав експерт.

За його словами, це має повністю задовольнити попит аграріїв на цю техніку і тим самим - відмовитися від імпортної техніки.

«З одного боку, це дасть можливість збільшити внутрішнє споживання металу в Україні, що дуже важливо в умовах падіння його експорту, а з іншого боку, це зменшить відтік валюти на покупку сільгосптехніки за кордоном», - додав Охріменко.

Разом з цим, експерт попереджає, що ці плани уряду можуть бути приречені на невдачу, якщо не буде створена повноцінна інфраструктура обслуговування українських комбайнів і тракторів.

«Для сільськогосподарського виробництва дуже важливою є наявність сервісу з обслуговування сільгосптехніки. Наші попередні невдачі з українським комбайном якраз і виникли не тому, що українські заводи не можуть виробляти комбайни: вони не змогли, на відміну від американських і німецьких продавців сільгосптехніки, забезпечити належний сервіс», - резюмував фінансист.

Нагадаємо, що 7 серпня Кабінет Міністрів затвердив зміни до Державної цільової програми реалізації технічної політики в агропромисловому комплексі на період до 2015 року.

Головна мета цих змін - через п'ять років довести випуск української сільгосптехніки до 10 тис. комбайнів і 20 тис. потужних тракторів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197