Президент Грузії вважає наївною мрію про мирне співіснування з нинішнім керівництвом Росії на чолі з президентом Володимиром Путіним.

Про це лідер Грузії заявив в інтерв'ю телекомпанії «Руставі-2» напередодні п'ятиріччя російсько-грузинського збройного конфлікту, повідомляють грузинські ЗМІ.

«Я завжди говорив президентові РФ Володимиру Путіну приємні речі, поводився, як вівця перед вовком, але ніколи вовк не буде добре ставиться до баранчика», - сказав Саакашвілі.

За його словами, це повинен зрозуміти грузинський народ і «йти своїм шляхом - європейським вибором». «Ми не повинні бути баранами, цей шлях ми вже пройшли, але нічого від цього не виграли», - сказав грузинський президент.

«Нова влада намагається вселити народу, що це можливо, однак заява російської сторони все ставить на свої місця і народ повинен відкрити очі, а я завжди говорив правду народу і продовжу це робити - домовитися з нинішнім російським керівництвом неможливо», - підкреслив він.

За словами Саакашвілі, російський президент Володимир Путін не засмучував себе в образах на адресу глави Грузії. «Коли ситуація була напруженою, я зателефонував президенту Дмитру Медведєву, але телефон взяв Путін і сказав, щоб я мав справу з ним. Тоді я йому сказав, що ЄС, ОБСЄ та США різко критикують Росію за ескалацію напруженості в сепаратистських регіонах Грузії, а він сказав іронічно, що паперів із заявами багато і попросив засунути ці папери в одне місце, прямо так і сказав, я, звичайно ж, розгубився», - відверто розповів президент Грузії.

Саакашвілі назвав неминучою війну між Грузією і Росією у серпні 2008 р., оскільки, за його словами, «Росії знадобилася війна, щоб нас контролювати, а для цього вирішили відторгнути Абхазію і Південну Осетію. Вони готувалися до війни з 2005 року», - заявив він.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196