У Львівській області співробітники Служби безпеки України припинили спробу контрабандного ввезення в Україну прекурсору - перманганату калію - з однієї з країн Центральної Європи. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

У червні п.р. в міжнародному пункті пропуску «Краковець» співробітники СБУ затримали іноземця, який спробував незаконно ввезти в Україну хімічну речовину, що використовується при виготовленні особливо небезпечних наркотичних засобів.

При митному огляді правоохоронці виявили та вилучили в порожнині запасного колеса, яке знаходилося в багажному відділенні авто іноземного громадянина, чотири металеві контейнери з порошкоподібною речовиною темно-бордового кольору.

Експертним дослідженням встановлено, що в контейнерах знаходився перманганат калію загальною вагою 5 кг. Згідно з «Переліком наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 р. №770, перманганат калію відноситься до прекурсорів, відносно яких встановлено заходи з контролю.

За даним фактом слідчий відділ Управління СБУ у Львівській області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185