Міністерство закордонних справ України вживає всіх заходів для захисту прав та інтересів українського рибалки Олександра Федоровича, який вижив після зіткнення з катером берегової охорони прикордонної служби Росії в Азовському морі 17 липня. Про це кореспондентові ForUm'у повідомив представник прес-служби МЗС.

«30 липня в Україні відбулися позачергові українсько-російські консультації, під час яких російській стороні було заявлено клопотання про проведення спільного розслідування інциденту, а також про забезпечення безперешкодного повернення потерпілого на батьківщину, беручи до уваги гуманітарний характер ситуації і стан його здоров'я», - зазначив співрозмовник.

У МЗС зазначили, що у взаємодії з посольством РФ, а також з генконсульством у Ростові-на-Дону, забезпечують консульський супровід у кримінальній справі, порушеній російською стороною проти українця.

За інформацією відомства, вчора, 7 серпня, співробітник генконсульства зустрівся з українцем і його адвокатом, а також провів розмову зі слідчим, який розслідує справу рибалки.

Ситуація перебуває під особливим контролем керівництва МЗС України та генконсульства в Ростові-на-Дону.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня в Азовському морі сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, в результаті чого загинули четверо громадян України.

Начальник відділу Донецького прикордонного загону Сергій Данилюк заявив, що українські рибалки, які загинули на Азові, вийшли в море з дотриманням усіх вимог законодавства, а їхньою метою був не промисел, а відпочинок.

Слідчі порушили кримінальну справу за статтею «Порушення правил кораблеводіння».

Раніше МЗС України запевнило, що українцеві, який вижив після НП, арешт у Росії за незаконний вилов риби не загрожує.

7 серпня українському морякові російські правоохоронці пред'явили звинувачення.

Ольга Каретникова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211