Прем'єр-міністр України Микола Азаров проінспектував ведення реконструкції транспортної розв'язки на Поштовій площі і дав добро на відкриття автомобільного руху по I-й частині нового тунелю з вулиці Набережно-Хрещатицька на вулицю Набережне шосе. Як передає кореспондент ForUm'у, Азаров підкреслив, що до Дня визволення Києва від німецько-фашистських загарбників, який відзначається 6 листопада, буде відкрито другу частину тунелю.

«Таким чином, ми повністю ліквідуємо пробки в цьому напрямку», - сказав він.

Азаров підкреслив, що будівництво дороги забезпечить суцільний проїзд від Столичного шосе на околиці Києва до іншої околиці Києва на Оболоні.

«Я думаю, що безсвітофорний проїзд, проїзд практично без перешкод, дозволить по-перше, прибрати значну частину транзиту з міста, принаймні, скоротити його. І, звичайно, вирішить проблему перетину Києва за обмежений час», - сказав він.

При цьому Азаров зазначив, що залучати ресурси під фінансування заважало блокування роботи Київради і опозиція, яка «практично всі ці три роки займається блокуванням ухвалення найважливіших рішень, які могли б дозволити залучити фінансові ресурси в місто».

«Уряду постійно доводиться втручатися, знаходити ресурси, забезпечувати фінансування міських будівництв, у той час, коли Київ може сам знаходити ресурси», - поскаржився прем'єр.

Як повідомлялося, кошти на завершення проекту з реконструкції в Києві Поштової площі є.

Нагадаємо, відкриття тунелю на Поштовій площі допоможе збільшити пропускну спроможність транспортного вузла до 110 тисяч авто на добу. Повністю завершити роботи будівельники планують до кінця поточного року.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140