Масове отруєння росіян у турецькому готелі було викликано не їжею, а можливим переїданням. Про це повідомили в московському представництві міністерства культури і туризму Туреччини.

Подібні висновки були зроблені на основі експертизи, проведеної турецькими фахівцями. Зокрема, аналізи харчових продуктів у турецькому готелі Grand Ring, де 3 серпня сталося масове отруєння російських туристів, не виявили збудника інфекції.
«Всі аналізи, які брали на пробу, негативні, не виявлено жодного збудника інфекції. Швидше за все, все сталося через спекотну погоду, через переїдання», - пояснили в представництві.

За словами представника міністерства, результати експертизи відправлені в Ростуризм. Турецькі власті продовжують стежити за ситуацією.

«На даний момент міністр охорони здоров'я, міністр сільського господарства, що відповідає за контроль їжі в готелях, і міністр з туризму вивчають ситуацію», - повідомив напередодні радник міністра з культури і туризму Туреччини Джелаль Килич.

Головний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив раніше, що у разі погіршення ситуації може бути поставлено питання про заборону виїзду до Туреччини для росіян.

Тим часом глава відділу культури і туризму посольства Туреччини в РФ Джелал Килич заявив, що відпочинок у Туреччині безпечний і немає причин закривати турецькі курорти для росіян, а окремі випадки захворювань неминучі при великому щорічному турпотоці з РФ, що перевищує 3,5 мільйона чоловік. «Але не можна забувати, що, приїжджаючи відпочивати за системою «все включено», туристи, як правило, їдять і п'ють більше, ніж удома. Діти, наприклад, цілий день хапають то морозиво, то сік, то бутерброди, то ще що-небудь. Якщо врахувати жарку погоду, пекуче сонце, загоряння і купання, виходить досить важка для будь-якого організму ситуація. Різні нездужання в таких умовах неминучі», - підкреслив Килич.

Нагадаємо, на турецькому курорті Кемер отруїлися 69 російських туристів, що відпочивали в готелі «Гранд ринг». Росіянам поставили діагноз гострий гастроентерит.

Генконсульство РФ в Антальї повідомило також ще про два випадки отруєнь в готелях Orient Palace в Аланьї (23 випадки) і Jacaranda в Белеку (24 випадки). Однак посольство Туреччини в РФ спростувало два останні випадки.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна», РІА «Новости»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189