Динаміка інфляції в короткостроковій перспективі буде визначатися головним чином факторами пропозиції, зокрема урожаєм с/г культур. Таку думку висловила головний економіст Dragon Capital Олена Бєлан.

«Ціни на продовольство, на частку якого припадає понад 50% інфляційної корзини, опустилися на 0,3% м/м за рахунок сезонного зниження цін на фрукти та овочі. У результаті, темпи зниження цін на продукти харчування сповільнилися до 1,6% р/р у порівнянні з 1,8% у червні, залишаючись основною перешкодою на шляху зростання індексу споживчих цін», - зазначає вона.

Таким чином, за її словами, липень не ознаменувався зміною динаміки споживчої інфляції: індекс споживчих цін залишається практично на нульовому рівні вже більше року.

«Оскільки політика в галузі бюджетних витрат, як очікується, буде залишатися консервативною до кінця 2013 р., динаміка інфляції в короткостроковій перспективі буде визначатися головним чином факторами пропозиції, зокрема урожаєм с/г культур, який на сьогоднішній день перевищує попередні прогнози», - зауважила економіст.

В інвесткомпанії не виключають можливість перегляду прогнозу щодо споживчої інфляції на кінець 2013 р. (+2,0% р/р) у бік зниження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248