Кабінет Міністрів бореться з бюрократизацією адміністративного тиску на середній та малий бізнес.

Про це заявив генеральний директор інвестиційно-банківської компанії «European Capital Management» Вадим Браїловський, коментуючи плани Кабміну затвердити критерії оцінки ступеня ризику від провадження підприємницької діяльності.

«Це дуже грамотний підхід. З одного боку, підприємці звільняються від адміністративного тиску, з іншого - держава покращує інвестиційний клімат. Таким чином, влада і бізнес укладають взаємовигідну угоду», - зазначає він.

Експерт підкреслює, що вказані дії уряд вживає в світлі виконання відповідних вимог Президента України з дерегуляції бізнесу та звільнення його від адміністративних бар'єрів.

«Кабмін бореться з бюрократизацією адміністративного тиску на середній та малий бізнес, чого і вимагає Президент. Крім того, можна тільки вітати ту обставину, що після подібних ініціатив, а також системи «єдиного вікна», перевірки будуть вестися шляхом електронного спілкування, а контакти бізнес-чиновник будуть зведені до мінімуму», - підкреслює він.

Нагадаємо, що згідно з урядовою постановою, в Україні планують затвердити критерії оцінки ступеня ризику від провадження підприємницької діяльності.

Згідно з документом, суб'єкти господарювання будуть поділені на різні категорії в залежності від ступеня ризику - високий, середній та незначний.

Планові заходи державного контролю за діяльністю підприємств з високим ступенем ризику проводитимуть не частіше одного разу на рік, із середнім ступенем ризику - не частіше одного разу на два роки, а з незначним ступенем ризику - не частіше одного разу на три роки.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126