У суботу, 10 серпня, на території Київської області відбудеться відкриття літньо-осіннього мисливського сезону, повідомили у ВЗГ ГУМВС України в Київській області.

У зв'язку з цим правоохоронці Київської області закликають мисливців дотримуватися правил полювання і техніки безпеки, і нагадують, що зараз відкрито сезон полювання лише на пернатих.

«За Законом України «Про мисливське господарство та полювання» право на це мають громадяни України, які досягли 18-річного віку, й іноземці, які одержали в установленому порядку документи, що засвідчують право на добування мисливських тварин», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що дотримання особистої безпеки, заходів безпеки при поводженні зі зброєю та правил поведінки на воді - основна запорука безпечного відпочинку, передає «УНІАН».

«Не допускається виїзд мисливців і перебування їх на полюванні з несправною і незареєстрованою зброєю. Не можна полювати в нетверезому стані, ближче ніж за 200 метрів від житлових будівель, у темний період доби, направляти зброю на людину чи домашніх тварин, навіть якщо вона не заряджена, стріляти без потреби», - нагадують в міліції, і зазначають, що вітчизняним законодавством за браконьєрство передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Крім того, працівники міліції закликають жителів Київської області бути обережними і вкрай уважними під час відпочинку на територіях, де почався сезон полювання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175