Україна зацікавлена ​​в розвитку торгово-економічних відносин з Білоруссю. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов під час робочого візиту в сусідню республіку.

Урядова делегація під його керівництвом зустрілася з представниками білоруської влади, а Сергій Арбузов провів переговори з першим заступником прем'єр-міністра Республіки Білорусь Володимиром Семашком.

«Білорусь - наш важливий торгово-економічний партнер. Торік зовнішньоторговельний оборот між країнами досяг рекордного рівня - $7,5 млрд. Ми зацікавлені в його нарощуванні і якомога більш повному використанні», - заявив Арбузов.

Він підкреслив, що вважає першорядним вирішення завдань, поставлених президентами двох країн Віктором Януковичем і Олександром Лукашенком під час зустрічі 18 липня в Києві. Також важливою є реалізація домовленостей, яких сторони досягли під час засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва 22 травня.

«Ми намітили низку конкретних напрямів поглиблення взаємодії. Переконаний, що наша подальша робота буде інтенсивною. Вона дозволить побачити реальні позитивні результати», - зазначив Арбузов.

Особливу увагу перший віце-прем'єр-міністр України запропонував приділити проблемним питанням відносин між країнами. Зокрема: ситуації з продукцією торгових марок Roshen та Inkerman, збільшенню транспортних ліцензій, розширенню присутності українських авіакомпаній у білоруському повітряному просторі.

«Переконаний, що системна робота дозволить досягти конкретних результатів. Від ефективності нашої роботи багато в чому залежатимуть обсяги зовнішньоторговельного обороту між країнами», - підкреслив Арбузов.

Він додав, що під час зустрічі сторони погодили кроки щодо реалізації спільних проектів. Також перший віце-прем'єр звернув увагу на необхідність усунення перешкод у торгівлі та активізації міжгалузевої взаємодії. Він упевнений, що країни зможуть наростити темпи співпраці в сферах енергетики, машинобудування та АПК.

«Нас об'єднує прагнення до подальшого нарощування економічних контактів. Обсяги співробітництва повинні якомога більше відповідати потенціалу двох країн. Сьогоднішні домовленості спрямовані на досягнення саме цієї мети», - резюмував Арбузов.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236