Україна розраховує, що вже в кінці цього тижня або на початку наступного будуть розпочаті переговори з Росспоживнаглядом з приводу зняття заборони на ввезення продукції Roshen до Росії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, після засідання Кабміну в середу заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

«Ми очікуємо, що переговори почнуться в кінці цього тижня або на початку наступного», - заявив він.

Нагадаємо, 29 липня стало відомо, що Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen, після того, як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

31 липня Україна звернулася з офіційним листом до керівництва Росспоживнагляду для вирішення питання щодо заборони ввезення продукції компанії Roshen в Російську Федерацію.

1 серпня глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що офіційних звернень від української сторони з приводу переговорів з Росією щодо претензій до продукції корпорації Roshen не надходило, тому згоди на такі переговори не було дано.

6 серпня в Росспоживнагляді заявили, що більше 90% досліджених зразків кондитерської продукції компанії Roshen не відповідають нормативам.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233