Цього року в Україні зберуть близько 9,4 мільйона тонн овочів, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Такий урожай повністю забезпечить потреби українців, що становлять до 7,3 мільйона тонн. Для того ж, щоб зберегти стабільну ціну на овочі та зробити їх доступними цілий рік, держава продовжує споруджувати овочесховища.

«Цього року ми будемо мати високий урожай не тільки зернових, а й плодово-овочевої продукції. Прогнозується, що буде зібрано близько 9,4 мільйона тонн овочів. Тому внутрішні потреби, які становлять не більше 7,3 мільйона тонн, будуть повністю забезпечені. Що стосується цінової ситуації, то вона залишиться стабільною, оскільки ми активно боремося зі спекулянтами на ринку плодово-овочевої продукції», - зазначив міністр.

Так, в Україні буде зібрано високий урожай овочів «борщового» набору, які користуються найбільшим попитом у споживачів. Капусти цього року зберуть близько 1,8 мільйона тонн, буряка - 860 тисяч тонн, моркви - 865 тисяч тонн і цибулі - більше 1 мільйона тонн.

Микола Присяжнюк зазначив, що перед Міністерством стоїть завдання не просто сприяти збору високого врожаю, а й забезпечити його зберігання.

«Без наявності спеціальних сховищ зберігання високих врожаїв може виявитися проблематичним. Тому, щоб робота аграріїв, які збирають такий великий обсяг плодово-овочевої продукції, не була марною, Уряд допомагає будувати сховища. Так, у 2011-2012 роках за сприяння держави було побудовано 104 овочесховища. А в найближчі два роки в Україні з'являться ще 16 сховищ ємністю 140 тисяч тонн», - додав глава відомства.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131