Посол Грузії в Україні Михайло Уклеба сподівається, що Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у листопаді цього року. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час прес-конференції.

«Ми вболіваємо за Україну і сподіваємося, що вона підпише цю угоду. Хочу підкреслити, що Україна попереду нас, ми подібну угоду тільки парафуємо і сподіваємося, що скоро теж наблизимося до України. Завдяки цьому (підписанню Угоди про асоціацію. - Ред.), відбудеться повна економічна інтеграція країни», - зазначив дипломат.

За даними посла, після набуття чинності Угоди про асоціацію між Грузією і Євросоюзом, експорт Грузії в ЄС збільшиться на 12%, а імпорт з ЄС зросте на 7,5%. «Загалом ВВП Грузії зросте на 4,3%», - прогнозує Уклеба.

Нагадаємо, саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада поточного року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох питань: реформування виборчого законодавства, вирішення проблеми виборчого правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227