Прем'єр-міністр Микола Азаров упевнений, що високий урожай зернових - це гарантія стабільних цін на хліб і хлібопродукти поточного року. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

Він повідомив, що на сьогоднішній день вже зібрано 30 млн тонн зерна: пшениці 22 млн тонн, ячменю - понад 7 млн ​​тонн і жита - більше 600 тис. тонн

За словами прем'єра, при цьому очікується, що цього року врожай складе більше 57 млн ​​тонн, причому 75% зерна буде продовольчої кондиції, що дозволяє повністю забезпечити потреби внутрішнього ринку, продовольчу стабільність протягом маркетингового року. «Державні закупівлі зафіксували ціни на зернові на прийнятному для сільгоспвиробників рівні і вже сьогодні створили гарантію стабільних цін на хліб і хлібопродукти. Держава через Аграрний фонд авансувала товаровиробникам за форвардними закупівлями майже 1 млрд грн під зобов'язання поставити в державні запаси понад 1 млн тонн зерна, ще 1,3 млн тонн зернових законтрактувала Державна продовольча зернова корпорація. Активно йде формування регіональних запасів зерна», - сказав він.

Прем'єр повідомив, що внутрішнє споживання зерна очікується на рівні 28,4 млн тонн, а експортний потенціал – понад 28 млн тонн.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що Україна у 2013-2014 маркетинговому році увійде до трійки найбільших експортерів зерна у світі.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265