Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив профільним міністерствам протягом тижня розробити і подати на розгляд уряду комплексний механізм спрощення логістики та зменшення витрат на ринку зерна. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

Прем'єр підкреслив, що в цьому році очікується врожай зернових більш ніж 57 млн ​​тонн. «Обробити такий великий урожай - це напружена робота, де важлива максимальна координація і простота процесів», - заявив він.

Азаров нагадав, що уряд створив міжвідомчу комісію, яка розгляне питання спрощення транспортування зерна. «Доручаю Мінекономрозвитку, яке координує дії цієї комісії, спільно з Міністерством доходів і зборів, Міністерством інфраструктури, Міністерством аграрної політики та продовольства протягом тижня розробити і подати на розгляд уряду комплексний механізм спрощення логістики та зменшення витрат на ринку зерна. І ще одне завдання для міжвідомчої комісії - розробити єдиний порядок заготівлі зернових у регіональних резервах», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що Україна у 2013-2014 маркетинговому році увійде до трійки найбільших експортерів зерна у світі.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

338