Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив розібратися з питанням необґрунтованого підвищення тарифів ЖКП у регіонах аж до звільнень чиновників. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду.

«Літнє затишшя окремі чиновники в регіонах використали для того, щоб спробувати «тихою сапою» підвищити тарифи на послуги ЖКГ. У декількох містах і містечках семи регіонів, де послуги визначає місцева влада, відбулися такі спроби», - обурився прем'єр.

За його словами, це цинічні спроби і випадки, коли тариф на водопостачання спробували збільшити на 70%, на водовідведення - на 98%. «Чим може бути обґрунтований такий стрибок тарифів? Вони що електроенергію купують у Великобританії, і зарплату виплачують як у Норвегії?», - поцікавився глава уряду.

«Відповідні обладміністрації та Мінрегіону повинні були відразу змусити ініціаторів таких абсурдних планів до порядку!», - поскаржився Азаров.

Він доручив віце-прем'єру Олександру Вілкулу та голові Мінрегіону Геннадію Темнику негайно проаналізувати кожен факт спроби необґрунтованого підвищення тарифів. «Використовувати всі законні можливості, для припинення подібних спроб, аж до «кадрових» висновків», - доручив прем'єр.

Азаров також акцентував увагу Вілкула на тому, що головна складова тарифів, на газ, електроенергію, розмір посадових окладів знаходиться у відомстві держрегулювання. Відповідно, є можливість забезпечити зрозумілий людям механізм тарифоутворення.

Також прем'єр доручив Мінекономіки, Мінрегіону, Нацкомісії з регулювання у галузях енергетики та компослуг провести аналіз собівартості тарифів з урахуванням особливості регіонів, створити базову координатну сітку вартості комунальних послуг у країні.

На його думку, це важливо зробити й тому, що країна готується до опалювального сезону. «Люди повинні бути впевнені, що ніяких підстав для підвищення тарифів немає. І тому ніякого підвищення ні в поточному, ні в наступному році не буде», - резюмував прем'єр.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234