Хід досудового розслідування у справі про аварію на заводі з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол» у Горлівці перебуває під контролем Генеральної прокуратури України. Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник генерального прокурора Анатолій Пришко, повідомляє прес-служба ГПУ.

«На виконання доручення генерального прокурора Віктора Пшонки для розслідування причин аварії створена оперативно-слідча група, до складу якої увійшли представники МВС і СБУ. Генеральною прокуратурою проведення досудового розслідування доручено центральному апарату МВС», - зазначив він.

За словами заступника генпрокурора, для встановлення обставин події призначено низку експертиз.

Пришко також повідомив про основні версіях трагедії, які сьогодні розглядає слідство. «Серед версій про причини аварії розглядаються наступні: порушення правил експлуатації обладнання, в тому числі утримання його в неналежному стані; халатність обслуговуючого персоналу при дотриманні технологічного процесу, порушення правил безпеки у тому числі при проведенні ремонтних робіт», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 серпня о 14 год. 30 хв. в місті Горлівка на території заводу з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол» сталася аварія. При проведенні ремонтних робіт на естакаді біля цеху №1 сталася розгерметизація труби діаметром 150 мм з рідким аміаком з подальшим викидом.

Санітарно-епідеміологічна служба Горлівки повідомляє, що перевищення гранично допустимої концентрації аміаку не виявлено.

Держпромнаглядом створено комісію для спеціального розслідування надзвичайної події на «Стиролі».

Президент України Віктор Янукович доручив надати допомогу потерпілим на «Стиролі».

Для розслідування причин аварії на аміачному заводі №1 концерну «Стирол» і прийняття практичних рішень щодо ліквідації її наслідків та надання допомоги потерпілим, у Горлівку вилетіли віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко і міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

Кількість постраждалих на аміачному заводі №1 ПАТ Концерн «Стирол» збільшилася до 22 осіб, 5 людей загинули. Імена загиблих відомі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189