Аварія, що сталася на заводі з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол», загрози для життя і здоров'я мешканців Горлівки не несе. Про це йшлося на засіданні урядової комісії з питань ліквідації наслідків аварії, повідомляє прес-служба Горлівської міської ради.

У розширеній нараді взяли участь віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко, міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков, губернатор Донецької області Андрій Шишацький, голова обласної ради Андрій Федорук, мер Горлівки Євген Клеп, керівники департаментів міської та обласної адміністрацій, екологічних служб, силових структур.

Комісія відвідала цех, в якому сталася трагедія. Після цього в ході засідання урядової комісії, яке почалося в 00.05 в адміністративній будівлі ПАТ Концерн «Стирол» і тривало до 01.30, були обговорені питання роботи експертної групи з розслідування причин аварії, регламент взаємодії між підприємством, санепідемслужбою та екологічною інспекцією, організація медичної допомоги постраждалим і проведення похоронів загиблих.

За даними прес-служби, окрему увагу було приділено екологічній ситуації в місті, заслухано інформацію представників обласної СЕС щодо замірів викидів шкідливих речовин в атмосферу.

«Відібрано проби атмосферного повітря на межі санітарно-захисної зони (800 і 1000 метрів від джерела викиду). У пробах перевищення гранично допустимої концентрації аміаку не виявлено. Наразі очікуються результати взятих проб ґрунту і води», - наголошується в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 серпня о 14 год. 30 хв. в місті Горлівка на території заводу з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол» сталася аварія. При проведенні ремонтних робіт на естакаді біля цеху №1 сталася розгерметизація труби діаметром 150 мм з рідким аміаком з подальшим викидом.

Санітарно-епідеміологічна служба Горлівки повідомляє, що перевищення гранично допустимої концентрації аміаку не виявлено.

Держпромнаглядом створено комісію для спеціального розслідування надзвичайної події на «Стиролі».

Президент України Віктор Янукович доручив надати допомогу потерпілим на «Стиролі».

Для розслідування причин аварії на аміачному заводі №1 концерну «Стирол» і прийняття практичних рішень щодо ліквідації її наслідків та надання допомоги потерпілим, у Горлівку вилетіли віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко і міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

Кількість постраждалих на аміачному заводі №1 ПАТ Концерн «Стирол» збільшилася до 22 осіб, 5 людей загинули. Імена загиблих відомі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178