Мер Горлівки Євген Клеп висловив співчуття сім'ям загиблих і постраждалих унаслідок аварії на заводі з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол», повідомляє прес-служба Горлівської міської ради.

«На концерні «Стирол» сталася одна з найбільших за кількістю людських жертв аварій за всю історію роботи підприємства. Загинули люди, і це величезна трагедія для їхніх рідних і близьких, для всього нашого міста. Висловлюю співчуття сім'ям загиблих і постраждалих. У той же час хочу подякувати рятувальникам, медикам і всім тим, хто оперативно відреагував на те, що трапилося, і не допустив розвитку та посилення ситуації. Зараз для нас головне - надати допомогу людям, які втратили своїх рідних. Надати допомогу всім, хто постраждав унаслідок аварії - на це спрямовані всі наші зусилля», - зазначив він.

Мером Горлівки дано розпорядження щодо організації похоронів. Проведено зустрічі з сім'ями загиблих, всі питання з організації похоронів бере на себе міська рада, матеріальні витрати - ПАТ «Концерн «Стирол». Фондом соціального страхування від нещасних випадків оформляються необхідні документи для виплати компенсації сім'ям загиблих у відповідності з чинним законодавством.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 серпня о 14 год. 30 хв. в місті Горлівка на території заводу з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол» сталася аварія. При проведенні ремонтних робіт на естакаді біля цеху №1 сталася розгерметизація труби діаметром 150 мм з рідким аміаком з подальшим викидом.

Санітарно-епідеміологічна служба Горлівки повідомляє, що перевищення гранично допустимої концентрації аміаку не виявлено.

Держпромнаглядом створено комісію для спеціального розслідування надзвичайної події на «Стиролі».

Президент України Віктор Янукович доручив надати допомогу потерпілим на «Стиролі».

Для розслідування причин аварії на аміачному заводі №1 концерну «Стирол» і прийняття практичних рішень щодо ліквідації її наслідків та надання допомоги потерпілим, у Горлівку вилетіли віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко і міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

Кількість постраждалих унаслідок аварії на аміачному заводі №1 ПАТ Концерн «Стирол» збільшилася до 22 осіб, 5 людей загинули.

Стали відомі імена загиблих учора, 6 серпня, внаслідок аварії на аміачному заводі №1 концерну «Стирол».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227