Кабінет Міністрів надасть всю необхідну допомогу постраждалим унаслідок аварії на заводі з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол» у Горлівці. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Кабмін надасть постраждалим всю необхідну допомогу: матеріальну, лікувальну та іншу. Сьогодні міністр соціальної політики Наталія Королевська вилітає до Горлівки для вирішення всіх питань», - запевнив Азаров.

Прем'єр підкреслив, що ця аварія акцентувала увагу влади на посиленні безпеки процесу виробництва в Україні. «Необхідно підвищити рівень безпеки праці та технологічний рівень виробництва», - сказав він і доручив міністру промислової політики цієї п'ятниці відвідати «Стирол» для вирішення поставлених завдань.

Крім того, за словами Азарова, питання аварії в Горлівці розглянуть на спеціальному засіданні КМУ.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 серпня о 14 год. 30 хв. в місті Горлівка на території заводу з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол» сталася аварія. При проведенні ремонтних робіт на естакаді біля цеху №1 сталася розгерметизація труби діаметром 150 мм з рідким аміаком з подальшим викидом.

Санітарно-епідеміологічна служба Горлівки повідомляє, що перевищення гранично допустимої концентрації аміаку не виявлено.

Держпромнаглядом створено комісію для спеціального розслідування надзвичайної події на «Стиролі».

Президент України Віктор Янукович доручив надати допомогу потерпілим на «Стиролі».

Для розслідування причин аварії на аміачному заводі №1 концерну «Стирол» й ухвалення практичних рішень щодо ліквідації її наслідків та надання допомоги потерпілим, у Горлівку вилетіли віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко і міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

Кількість постраждалих унаслідок аварії на аміачному заводі №1 ПАТ Концерн «Стирол» збільшилася до 22 осіб, 5 людей загинули.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222