Проблем зі здоров'ям у жителів міста Горлівка у зв'язку з аварією на аміачному заводі концерну «Стирол» поки не спостерігається. Про це, у коментарі кореспонденту ForUm'у, повідомив житель міста Микола Максимчук.

Зокрема він підкреслив, що живе за три кілометри від підприємства і особливих змін поки не помітив. «Запаху аміаку в моєму районі немає, його відчуваєш тільки якщо близько підійти до заводу. Проблем зі здоров'ям теж поки не було, ні в моєї родини, ні у моїх знайомих, багато людей, правда, радяться з лікарями що робити, якщо відчують нездужання і головні болі», - розповів він.

Проте, додав Максимчук, серед жителів спостерігається невелика паніка, люди воліють не виходити зайвий раз на вулицю, закривають вікна, роблять у будинках вологе прибирання.

«Деякі не випускають дітей на прогулянку поки ситуація не проясниться, оскільки ми самі дуже мало знаємо і дізнаємося інформацію швидше з новин, ніж від влади міста. Можливо через те, що горлівчанам ніхто нічого не говорить, вони і панікують. Така ситуація провокує зайві чутки і неточну інформацію», - додав він.

Наприклад, уточнив Максимчук, кажуть, що працівникам заводу порадили не виходити з дому і не провітрювати приміщення. «Ми зідзвонюємося по телефону з друзями та родичами, оскільки не знаємо, чи є загроза нашому здоров'ю», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 серпня о 14 год. 30 хв. в місті Горлівка на території заводу з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол» сталася аварія. При проведенні ремонтних робіт на естакаді біля цеху №1 сталася розгерметизація труби діаметром 150 мм з рідким аміаком, з подальшим викидом.

Санітарно-епідеміологічна служба Горлівки повідомляє, що перевищення гранично допустимої концентрації аміаку не виявлено.

Держпромнаглядом створено комісію для спеціального розслідування надзвичайної події на «Стиролі».

Президент України Віктор Янукович доручив надати допомогу потерпілим на «Стиролі».

Для розслідування причин аварії на аміачному заводі №1 концерну «Стирол» й ухвалення практичних рішень щодо ліквідації її наслідків та надання допомоги потерпілим, у Горлівку вилетіли віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко і міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

Кількість постраждалих унаслідок аварії на аміачному заводі №1 ПАТ Концерн «Стирол» збільшилася до 22 осіб, 5 людей загинули.

Ольга Каретникова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

321