В Інтернеті з'явилося аматорське відео з місця аварії на аміачному заводі №1 концерну «Стирол» у Горлівці.

Наймолодшим із загиблих унаслідок аварії на аміачному заводі №1 ПАТ Концерн «Стирол» став житель житломасиву Комсомольський 26-річний Олександр Кітнанов, який працював монтажником. Як розповіли його колеги, Олександра госпіталізували до міськлікарні №2, але було вже пізно, пише «Gorlovka.ua».

Імена решти 4-х загиблих «стиролівців» на даний момент дізнатися не вдалося.

Тим часом, за даними видання, серед 20 робочих, які госпіталізовані медбригадами в лікарні міста, багато хто перебуває в дуже важкому стані. На умовах анонімності лікар Горлівської станції швидкої меддопомоги розповіла, що люди, які залишилися в живих, отримали опіки гортані, легенів і очей.

«Це дуже серйозні опіки, вони можуть залишитися інвалідами на все життя. За моїми даними, семеро людей у дуже важкому стані, у них інгаляційні отруєння парами аміаку, опіки рота і гортані, набряки легенів. Вже кілька людей перевезли на операцію в Донецьк», - підкреслила медик.

У свою чергу голова правління концерну Сергій Павлючук розповів, що в момент розгерметизації трубопроводу була встановлена ​​максимально допустима концентрація аміаку в повітрі: 20 мг/м3. Він акцентував увагу на тому, що всі працівники, які перебували в цеху, працювали у спеціальних засобах захисту, у кожного був протигаз марки КД (аміак, сірководень і з'єднання аміаку). Однак Павлючук допустив, що не всі змогли встигнути підключитися до протигазу.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 серпня о 14 год. 30 хв. в місті Горлівка на території заводу з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол» сталася аварія. При проведенні ремонтних робіт на естакаді біля цеху №1 сталася розгерметизація труби діаметром 150 мм з рідким аміаком, з подальшим викидом.

У результаті надзвичайної ситуації загинули 5 і постраждали 20 людей. Постраждалі госпіталізовані в міські лікарні №2 і №3 м. Горлівка.

Санітарно-епідеміологічна служба Горлівки повідомляє, що перевищення гранично допустимої концентрації аміаку не виявлено.

Держпромнаглядом створено комісію для спеціального розслідування надзвичайної події на «Стиролі».

Президент України Віктор Янукович доручив надати допомогу потерпілим на «Стиролі».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

348