Для розслідування причин аварії на аміачному заводі №1 концерну «Стирол» й ухвалення практичних рішень щодо ліквідації її наслідків та надання допомоги потерпілим, у Горлівку вилетіли віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко і міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

У Кабміні зазначили, що зараз ситуація знаходиться під контролем Державної служби з надзвичайних ситуацій. «Виміри санітарно-екологічного стану об'єкта свідчать, що всі параметри знаходяться в межах норми. Ніякої загрози для працівників підприємства та мешканців міста Горлівки немає», - йдеться в повідомленні.

Ліквідація наслідків аварії і надання всієї можливої ​​допомоги постраждалим знаходиться під контролем Президента України, який дав уряду відповідні доручення. Створено урядову комісію з розслідування причин і ліквідації наслідків аварії під керівництвом Бойка.

Крім того, до Горлівки для розслідування аварії виїхала слідчо-оперативна група у складі працівників Генеральної прокуратури, МВС і СБУ на чолі з заступником генпрокурора Анатолієм Пришком.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 серпня о 14 год. 30 хв. в місті Горлівка на території заводу з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол» сталася аварія. При проведенні ремонтних робіт на естакаді біля цеху №1 сталася розгерметизація труби діаметром 150 мм з рідким аміаком, з подальшим викидом.

У результаті надзвичайної ситуації загинули 5 і постраждали 20 людей. Постраждалі госпіталізовані в міські лікарні №2 і №3 м. Горлівка.

Санітарно-епідеміологічна служба Горлівки повідомляє, що перевищення гранично допустимої концентрації аміаку не виявлено.

Держпромнаглядом створено комісію для спеціального розслідування надзвичайної події на «Стиролі».

Президент України Віктор Янукович доручив надати допомогу потерпілим на «Стиролі».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193