Президент США Барак Обама підтвердив свій намір взяти участь у вересневому саміті G20 в Санкт-Петербурзі. При цьому він не уточнив, чи проведе двосторонню зустріч з російським колегою Володимиром Путіним.

Виступаючи в ефірі телеканалу NBC, президент заявив, що розчарований рішенням Росії надати тимчасовий притулок автору витоків про роботу американських спецслужб Едварду Сноудену, проте це не вплине на його рішення брати участь у саміті «Великої двадцятки».

Обама заявив також, що не бачить причин, які перешкодили б більш якісній співпраці його країни з Росією, повідомляє РІА «Новини».

«Буває час, коли вони скочуються назад до мислення та ментальності «холодної війни». Але я кажу президентові Путіну, що це все в минулому, і що ми повинні подумати про майбутнє. І немає причин, через які ми не можемо співпрацювати більш ефективно, ніж ми співпрацюємо зараз», - сказав президент США.

Нагадаємо, Сноуден, який перебував у транзитній зоні «Шереметьєво», залишив аеропорт, отримавши документи про надання йому притулку в Росії.

На початку червня Сноуден оприлюднив інформацію про методи роботи спецслужб США. Зокрема, він розповів про відстеження дзвінків абонентів, а також про отримання прямого доступу до центральних серверів дев'яти провідних інтернет-компаній (у тому числі Microsoft, Yahoo!, Google, Facebook, Skype і YouTube).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178